Omgaan met hoogsensitiviteit

Highly Sensitive Person

Behandeling hoogsensitiviteit

Omgaan met hoogsensitiviteit

Op zoek naar professionele begeleiding bij hoogsensitiviteit? Als HSP coach in Ermelo begeleid ik jou met een uitgedacht traject. In dit leerzame traject kom je alle aspecten van hoogsensitiviteit tegen. Hoe uit hoogsensitiviteit zich bij jou en hoe kun jij het beste omgaan met de lasten die jij ervaart? Daar gaan we samen achter komen. 

Als je hooggevoelig of hoogsensitief bent, ervaar je indrukken in het dagelijkse leven heftiger en dieper. Je bent gevoeliger voor prikkels van binnenuit (gevoelens en gedachten) en prikkels van buitenaf (geuren, geluiden en drukke plekken). Doordat alle informatie door jouw brein diepgaander wordt verwerkt, kost dit jou meer energie en heeft dit invloed op je dagelijkse leven. Het liefst vermijden we situaties waarbij lasten ontstaan, maar op de lange termijn is dit niet de oplossing. Tijdens de begeleiding bij hoogsensitiviteit ga je leren om hiermee om te gaan en rust in jezelf te vinden. 

Is begeleiding of coaching iets voor jou?

Met coaching richten we ons op een positief veranderingsproces en gaan we over naar strategieën om situaties in de toekomst beter te kunnen aanpakken. Omdat niet alle hooggevoelige personen dezelfde lasten ervaren, is de begeleiding bij hoogsensitiveit voor iedereen net wat anders. Hoogsensitieve personen beleven iedere situatie op hun eigen manier. De één is gevoeliger voor drukke omgevingen en de ander raakt overbelast met oneindige piekergedachten. Ieder mens is anders en dat geldt zeker ook voor hooggevoelige personen. Wij zien het als een persoonlijke, aangeboren eigenschap. Ervaar jij belemmeringen, overprikkeling of chaotische gedachten in bepaalde situaties? En heeft dit invloed om jouw dagelijkse leven? Neem contact op en laten we samen werken aan een oplossing.

  • Je bent zeer opmerkzaam en neemt veel details waar;
  • Je hebt een grote behoefte aan harmonie om je heen;
  • Je bent creatief, hebt een rijke fantasie en sterke intuïtie;
  • Andere mensen voelen zich snel bij jou op hun gemak;
  • Je hebt een diepgaande manier van verwerken;
  • Je voelt je regelmatig niet begrepen;
  • Je bent geneigd tot overanalyseren en doemdenken, maakt dingen complex;
  • De behoeften en het welzijn van anderen plaats je boven die van jezelf;
  • Je hebt piekergedachten die niet lijken te stoppen, het ‘denken’ gaat maar door;
  • Je kunt je vermoeid en leeg voelen door contact met anderen.
Begeleiding HSP en Coaching

Doe de HSP test

Hooggevoeligheid brengt veel kracht en mooie kwaliteiten met zich mee. Het kan echter ook voor lasten zorgen op het moment dat je de balans kwijtraakt tussen jouw eigen behoeften en alles wat er vanuit de buitenwereld op je af komt. Hierdoor kun je gevoelens van overbelasting ontwikkelen, je kunt schuldgevoelens ervaren en/of je steeds meer afsluiten voor je omgeving. En dit terwijl jij juist op je best bent op het moment dat je naar jezelf luistert en goed voor jezelf zorgt. Denk je jezelf in het bovenstaande te herkennen? Of ben je benieuwd in hoeverre dit op jou van toepassing is? Doe dan de test en kom erachter of je coaching in hoogsensitiviteit nodig hebt.

Interesse in hoogsensitief coaching?