Behandeling hoogsensitiviteit

Highly Sensitive Person

Behandeling hoogsensitiviteit

Behandeling in hoogsensitiviteit

Op zoek naar een professionele behandeling voor hoogsensitiviteit? Als HSP coach in Ermelo begeleid ik jou met een uitgedacht traject. In dit leerzame traject kom je alle aspecten van hoogsensitiviteit tegen. Hoe werkt hoogsensitiviteit en hoe kun jij het beste omgaan met de lasten die jij ervaart? Daar gaan we samen achter komen. 

Als je hooggevoelig of hoogsensitief bent, ervaar je prikkels in het dagelijkse leven heftiger en dieper. Je bent gevoeliger voor prikkels van binnenuit (gevoelens en gedachten) en prikkels van buitenaf (geuren, geluiden en drukke plekken). Doordat bepaalde prikkels tot intensere reactie kunnen leiden, heeft dit een grote invloed op je dagelijkse leven. Het liefst vermijden we situaties waarbij prikkels ontstaan, maar op de lange termijn is dit niet de oplossing. Tijdens de behandeling van hoogsensitiviteit ga je leren om de rust te bewaren en jouw specifieke prikkels te accepteren. 

Heb jij een behandeling in hoogsensitiveit nodig?

Met coaching richten we op een positief veranderingsproces en gaan we over naar strategieën om situaties in de toekomst beter te kunnen aanpakken. Omdat niet alle hooggevoelige personen dezelfde prikkels ervaren, is de behandeling van hoogsensitiveit voor iedereen anders. Hoogsensitieve personen beleven iedere situatie op hun eigen manier. De één is gevoeliger voor drukke omgevingen en de ander raakt overbelast met oneindige piekergedachten. Ieder mens is anders en dat geldt zeker ook voor hooggevoelige personen. Wij zien het als een persoonlijke, aangeboren eigenschap. Ervaar jij prikkels of emoties in bepaalde situaties? En heeft dit invloed om jouw dagelijkse leven? Neem contact op en laten we samen naar een oplossing.

  • Je bent zeer opmerkzaam en neemt veel details waar;
  • Je hebt een grote behoefte aan harmonie om je heen;
  • Je bent creatief, hebt een rijke fantasie en sterke intuïtie;
  • Andere mensen voelen zich snel bij jou op hun gemak;
  • Je hebt een diepgaande manier van verwerken;
  • Je voelt je regelmatig niet begrepen;
  • Je bent geneigd tot overanalyseren en doemdenken, maakt dingen complex;
  • De behoeften en het welzijn van anderen plaats je boven die van jezelf;
  • Je hebt piekergedachten die niet lijken te stoppen, het ‘denken’ gaat maar door;
  • Je kunt je vermoeid en leeg voelen door contact met anderen.
Begeleiding HSP en Coaching

Doe de hoogsensitiveit test

Hooggevoeligheid brengt veel kracht en mooie kwaliteiten met zich mee. Het kan echter ook voor lasten zorgen op het moment dat je de balans kwijtraakt tussen jouw eigen behoeften en alles wat er vanuit de buitenwereld op je af komt. Hierdoor kun je gevoelens van overbelasting ontwikkelen, je kunt schuldgevoelens ervaren en/of je steeds meer afsluiten voor je omgeving. En dit terwijl jij juist op je best bent op het moment dat je naar jezelf luistert en goed voor jezelf zorgt. Denk je jezelf in het bovenstaande te herkennen? Of ben je benieuwd in hoeverre dit op jou van toepassing is? Doe dan de test en kom erachter of je coaching in hoogsensitiviteit nodig hebt.

Interesse in hoogsensitief coaching?