Coaching hoogsensitiviteit

Highly Sensitive Person

coaching hoogsensitiviteit

Coaching in hoogsensitiviteit

Heeft u coaching in hoogsensitiviteit nodig? Een Highly Sensitive Person is met andere woorden een hooggevoelig persoon. Bij hoogsensitiviteit komen prikkels en emoties sterker binnen, waardoor indrukken in een bepaalde omgeving teveel worden. Doordat gevoelige prikkels de overhand nemen, ontstaan er intensere reacties op specifieke situaties. Dit kan het dagelijkse leven enorm beïnvloeden en drempel zijn om mensen of plekken te bezoeken.

Bij hoogsensitiviteit spreken we niet van een stoornis, je kunt het eerder zien als een aangeboren eigenschap. Ieder persoon is anders en iedereen voelt zich anders in een specifieke situatie. Met professionele coaching in hoogsensitiviteit begeleid ik jou om deze prikkels te accepteren en om te zetten in een positief gevoel. Samen bekijken we welke prikkels ontstaan in een bepaalde omgeving. Prikkels kunnen in iedere situatie ontstaan, van een drukke verjaardag tot een overvolle treinstation. 

Maar hoe ga jij het beste om met deze aanwezige prikkels? Dat gaan we samen uitgebreid uitzoeken. Neem contact op en begin met coaching voor hoogsensitiviteit.

Wanneer is coaching in hoogsensitiviteit van belang?

 • Je bent zeer opmerkzaam en neemt veel details waar;
 • Je hebt een grote behoefte aan harmonie om je heen;
 • Je bent je zeer bewust van wat er om je heen gebeurt, emoties en prikkels komen extra hard binnen;
 • Je bent creatief, hebt een rijke fantasie en sterke intuïtie;
 • Andere mensen voelen zich snel bij jou op hun gemak;
 • Je hebt een diepgaande manier van verwerken;
 • Je voelt je regelmatig niet begrepen;
 • Je bent geneigd tot overanalyseren en doemdenken, maakt dingen complex;
 • De behoeften en het welzijn van anderen plaats je boven die van jezelf;
 • Je hebt piekergedachten die niet lijken te stoppen, het ‘denken’ gaat maar door;
 • Je kunt je vermoeid en leeg voelen door contact met anderen.
Begeleiding HSP en Coaching

Heb jij coaching in hoogsensitiviteit nodig?

Hooggevoeligheid brengt veel kracht en mooie kwaliteiten met zich mee. Het kan echter ook voor lasten zorgen op het moment dat je de balans kwijtraakt tussen jouw eigen behoeften en alles wat er vanuit de buitenwereld op je af komt. Hierdoor kun je gevoelens van overbelasting ontwikkelen, je kunt schuldgevoelens ervaren en/of je steeds meer afsluiten voor je omgeving. En dit terwijl jij juist op je best bent op het moment dat je naar jezelf luistert en goed voor jezelf zorgt. Denk je jezelf in het bovenstaande te herkennen? Of ben je benieuwd in hoeverre dit op jou van toepassing is? Doe dan de test en kom erachter of je coaching in hoogsensitiviteit nodig hebt.

Interesse in hoogsensitief coaching?