Zakelijk

Begeleiding aan teams en organisaties

Waarom?

We zijn allemaal anders. En hebben vaak allemaal met een ander te maken in ons dagelijks werk. Hierin kunnen we elkaar aanvullen, versterken, ondersteunen en samen naar een doel toe werken. Maar wat als onze verschillen te groot lijken, of (nog) niet overbrugbaar zijn?

Neem nou de volgende situaties:
Overwerken. Voor de één geen probleem, “want we doen het toch samen”? Voor de ander alleen met een heel goede reden, “want dit is niet wat er is afgesproken”.
Taakaanpak. Van “ik ga recht af op mijn doel, liefst in mijn eentje want dan ben ik het snelst”, tot “met een goede voorbereiding, stapsgewijs, als team met elkaar”.
Veranderen. Voor de één een grote uitdaging, competitie zelfs! Voor de ander een enorme drempel: “liever niet, waarom zouden we?”.

Deze verschillende stijlen zijn niet meer dan logisch en zo menselijk. Het zorgt voor diversiteit en geeft ruimte om iedere werknemer zijn eigen kracht te laten zien. Helaas werkt het (nog) niet altijd op deze manier. Ik bied begeleiding aan organisaties en bedrijven waar uitdagingen liggen op o.a. het gebied van samenwerken of het ‘teamgevoel’.

Wat bied ik aan?

Als gecertificeerd partner van Q4 Profiles begeleid en coach ik medewerkers, leidinggevenden of teams met behulp van de DISC tool. Middels deze tool en met inzet van TA concepten help ik je het inzicht te vergroten in jouw eigen communicatie- en werkstijl. Met hieraan gekoppeld jouw energiehuishouding: wat geeft jou energie? Waar loop jij op leeg? Welke opties heb je om jouw energiehuishouding op peil te brengen of te houden? Samen bekijken we hoe jouw persoonlijke stijl zich verhoudt tot je plaats binnen de organisatie, jouw rol als leidinggevende en/of de afstemming met collega’s.

De DISC oogt eenvoudig (met de vier herkenbare kleuren rood, geel, groen en blauw) en is daardoor makkelijk te begrijpen. Maar oppervlakkig is het zeker niet. Q4 Profiles onderbouwt deze tool met jaren van onderzoek en ontwikkeling. Juist deze onderbouwing en diepgang spreekt me aan. Met deze theoretische achtergrond, de DISC-tool en ook de TA concepten begeleid ik met voldoening en vertrouwen op momenten dat het ‘schuurt’ op de werkvloer, dat communicatie stroef verloopt binnen het team of ter voorbereiding op (grote) veranderingen binnen een organisatie.

Wat levert het jou op?

En wat levert dit jou op, als mens of organisatie? Ik coach jou op een empathische, gedegen en onderbouwde manier bij jouw persoonlijke ontwikkelpad. Je krijgt inzicht in jezelf als persoon en als werknemer/werkgever, je zult meer energie gaan opdoen en met mildheid en acceptatie naar jezelf kunnen kijken. Je krijgt van mij handvatten om mee verder te kunnen, ook na onze samenwerking.

Wil je meer weten of ben je benieuwd of ik ook iets voor jouw organisatie zou kunnen betekenen? Neem gerust contact met me op.

Certified partner Q4 Profiles
www.Q4profiles.nl

Meer weten? Stuur mij een berichtje